Veel mensen komen niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. De groentesappen van PowerJuice zijn hier een goede oplossing voor. De sappen zijn tussendoor te drinken. Hierdoor zijn de sappen een mooie toevoeging aan uw eetpatroon. Want, zoals bekend, heeft groente en fruit een positieve invloed op het lichaam. U kunt hiervoor onze weekbox bestellen. Ook bieden wij een detox aan in de vorm van een sapkuur.

Groente en fruit volgens het voedingscentrum 

Het voedingscentrum adviseert om 250 gram groente en 200 gram fruit per dag te eten. Gemiddeld eet een volwassene maar 145 gram groente per dag, dit is dus ruim 100 te weinig. Groente en fruit staan in de schijf van 5 en bevat veel voedingsstoffen. Groente hangt samen met een lager risico op chronische ziektes. Fruit hangt samen met een lager risico op hart- en vaatziekte. Groente is de beste manier om voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. Groente en fruit leveren namelijk belangrijke voedingsstoffen, namelijk vitamine en mineralen. 

De alkaliserende werking van groente en fruit

In ons dagelijks leven krijgen wij veel voedsel binnen die zorgen voor een hoge zuurgraad in ons lichaam, denk aan vlees, zout en getransformeerd voedsel. Wij krijgen minder alkaliserende etenswaren binnen, zoals groente en fruit. Hierdoor moet ons lichaam de PH-waarde, de verdeling tussen zuur en alkalisch, herstellen. Als het lichaam te vaak de PH-waarde moet herstellen zal het overgaan op de reserve van mineralen uit het lichaam. Het eten van  bepaalde groente en fruit brengen basen aan die ervoor zorgen dat de PH-waarde zich neutraliseert. De verhouding tussen de zuur en alkalisch moet redelijk neutraal zijn, namelijk een PH-waarde tussen de 7,38 en 7,42. Dit kan gezien worden als een scheikundig proces binnen het lichaam.

 

Met een ballonpers op waterdruk (3 bar) worden de sappen uit de groente en fruit geperst. Niet te snel, maar langzaam, omdat op deze manier de vitaminen en mineralen het best bewaard blijven. Alleen de beste kwaliteit groente en fruit wordt geperst, zodat de smaak zuiver blijft. Al het fruit wordt zorgvuldig gecontroleerd en schoongemaakt. Lees verder op de site voor meer informatie. 

Door verschillende soorten groente en fruit te combineren ontstaan de lekkerste groentesappen. In onze groentewinkel, Bonne Louise in Haarlem, zijn de mensen al groot fan van onze sappen. Veel mensen halen een heerlijk flesje biologisch appelsap voor bij de lunch. Of halen onze groentesappen als snack tussendoor om zo de aanbevolen hoeveelheid vitamines binnen te krijgen.

Silvio Houweling, de grondlegger van Power Juice, won, zoals eerder vermeld, in 2012 de derde prijs voor “Beste groenteboer van Nederland”. Silvio kwam in aanmerking voor de prijs omdat hij puur kwaliteit groente en fruit verkoopt en mensen in de buurt weer massaal aan de vitaminen heeft gekregen. Dat smaakte naar meer, Silvio begon in 2015 met het ontwikkelen van een methode om groente- en fruitsappen te persen, die puur uit  groente en fruit bestaan en waar de meeste vitamines in bewaard blijven. Hiermee heeft hij in 2017 de prijs 'Beste sapmaker van Nedereland' gewonnen. 

Silvio aan het woord; ‘ Ik ben in 2015 begonnen met het maken van groentesappen. Ik wilde een manier creëren waarin ik alleen puur groente en fruit gebruik in de sappen. De reden dat ik hiermee begonnen ben, zijn mijn ouders. In 2003 kreeg mijn vader de ziekte van kahler, dit is een vorm van kanker. Wij kregen toen te horen dat hij nog ongeveer een half jaar te leven had. Mijn moeder is op dat moment begonnen met het maken van bietensap voor hem. Bij de testen in het ziekenhuis kwamen ze erachter dat zijn waardes weer omhoog gingen. Uiteindelijk heeft mijn vader nog 13 jaar geleefd. Dit heeft mij zo ontzettend geïnspireerd dat ik mij ben gaan verdiepen in het maken van groentesappen. Hier is het begin gelegd van de sappen die wij vandaag de dag verkopen.

Covid-19

Nu het corona virus in Nederland heerst zijn wij ons weer bewuster geworden hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Groente en fruit dragen bij aan het verbeteren van ons immuunsysteem en hiermee de gehele gezondheid. Door onze sappen is het nu simpeler om de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamines binnen te krijgen.

Wij houden ons aan de richtlijnen van de GGD en het RIVM bij zowel de bereiding als de bezorging. 

Onze productieruimte 

Voor onze productieruimte zijn wij bezig met het behalen van het ISO 22000 certificaat. Wij willen dit certificaat behalen om ook te kunnen leveren binnen Europa. Om deze reden voldoet onze productieruimte al aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne. De productieruimte hebben wij zelf gebouwd in een loods in de Waarderpolder. Wij hebben het zelfgebouwd om er zeker van te zijn dat onze ruimte voldoet aan de richtlijnen.

Verzending

Onze sappen worden verzonden in een gekoelde transport box, dit is geen fancy box maar een simpele doos. Wij hebben hiervoor gekozen om de sappen betaalbaar te maken. Daarnaast vinden wij het belangrijk om geen onnodig materiaal  zoals plastic te verspillen. 

De sapjes worden gekoeld verstuurd en moeten ook gekoeld bewaard worden. De sapjes zijn zeker 5 dagen houdbaar. Het kan zijn dat er wat pulp lijkt te zitten aan de onderkant of zijkant van het flesje. Na goed schudden kan deze gewoon gedronken worden. Mocht u twijfelen over de houdbaarheid, neem dan gerust contact met ons op. 

In onze groentewinkel is het mogelijk om onze groente- en fruitsappen los te verkrijgen, maar online hebben wij er voor gekozen alles per box te verkopen. Wij willen u namelijk een totaal ervaring geven en zijn van mening dat dit niet kan met maar één sapje. Daarbij vinden wij het niet milieubewust om een bezorger te laten rijden voor maar één sapje.

Bereidingswijze 

Sappen kunnen gemaakt worden in een sapcentrifuge of in een blender. Echter is dit niet de beste manier. Door de sappen hierin te bereiden ontstaat er hitte en dit zorgt voor verlies van vitamine en mineralen, en dit willen wij natuurlijk juist wel behouden. Daarbij komt er tijdens dit proces te veel zuurstof bij het sap. De combinatie van zuurstof en hitte zorgt ervoor dat er veel verloren gaat.

Wij bereiden onze sappen daarom in een slowjuicer. Dit houdt in dat onze sappen langzaam worden geperst. Wij persen met een waterpers, een van de nieuwste technieken. Hiermee voorkomen wij dat er hitte ontstaat in het bereidingsproces en blijven de vitamine en mineralen bewaard. 

Deze manier wordt ook al wel coldpress genoemd. Nadat wij het groente en fruit zoveel mogelijk lokaal hebben ingekocht en uitgebreid hebben gecontroleerd en gewassen begint het proces. Het wordt, grotendeels handmatig, gesneden en gekneusd en gaat vervolgens door de pulpmachine. De pulpmachine maakt pulp van het groente en fruit. Vervolgens gaat het in de hydraulische pers. Die drukt heel langzaam en met veel kracht het sap eruit. Het sap is puur, wat er over blijft is een bijna droge groente en fruit koek. Het sap wordt nu meermaals gefilterd voordat het in de flesjes wordt geschonken.

Op deze manier blijven de smaak maar belangrijker nog de vitamines, mineralen en enzymen zoveel mogelijk behouden. 

De sappen

Bij Power Juice draait alles om de kwaliteit en de smaak van onze sappen. Wij beloven jou dat je nog nooit zulke pure smaakvolle groente en fruitsappen hebt geproefd. Al onze producten zijn vers, biologisch en met de hand schoongemaakt en gecontroleerd. 

Wij hebben vier verschillende sappen:  

In onze sappen voegen wij de volgende ingrediënten toe: 

Hollandse Elstar appel -  In appels zitten pectine, dit helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren. Wij persen de appel met schil omdat daar de meeste vitamines in zitten. In appels zitten oplosbare vezels die de stoelgang op gang houden.

Peer - In peer zitten oplosbare vezels en veel vitamines zoals, A, B1, 82, C en E. Peer is goed voor de stoelgang en biedt de fruitsuikers die nodig zijn voor energie.

Verse selderij - Dit is ter ondersteuning van de nieren en helpt bij het afvoeren van toxines. Daarbij werkt selderij alkaliserend en heeft het een vocht afdrijvende werking.

Citroen - In citroen zitten veel vitamine C. Daarbij heeft citroen, net als selderij, een alkaliserende werking. 

Gember- Gember geeft kracht en smaak aan onze sappen en is goed voor de spijsvertering. Gember heeft een hoge antibacteriële werking. Van oudsher wordt gember gebruikt als middel tegen griep en allerlei andere kwaaltjes. 

Komkommer - Komkommer zorgt voor een goede afwatering en draagt daarmee bij aan het proces om de toxines te loodsen. Ook helpt komkommer uitdroging te voorkomen. 

Munt - Munt is goed voor de spijsvertering en helpt tegen misselijkheid. Ook is munt goed voor de lever

Wij hebben vier verschillende soorten sappen. Per smaak is een andere groente toegevoegd met elk een eigen werking.

Spinazie - Ons spinaziesap wordt gemaakt van verse wilde spinazie, het meeste sap zit in de dikke stelen van de spinazie. De bladeren bevatten Chlorofyl. Chlorofyl is rijk aan vitamine A, C, E en K en bevat veel mineralen als calcium, magnesium, ijzer en potassium. Dit maakt spinazie erg goed voor het lichaam en geeft het lichaam power!

Venkel - Venkel vermindert het hongergevoel en is goed voor de spijsvertering. Venkel bevat vitamine B1 en B2. Venkel beschermt het lichaam tegen gifstof en celveroudering. De combinatie van het anijsactige van de venkel met onze appel en citroen is een ware smaakexplosie. Mooie bijkomstigheid, venkel verfrist je adem. 

Wortel - Wortel bevat beta-caroteen en veel vitamine A. Dit is een anti-oxidant. Daarbij is wortel goed voor de spijsvertering en versterkt het de leverfunctie. Wortel bevat oplosbare vezels die goed zijn voor het cholesterol. Daarnaast bevatten wortels kalium, dit is bloeddruk verlagend. De vitamine C en het fosfor wat wortels bevatten zorgen ervoor dat de huid elastisch blijft. 

Rode biet - rode biet is rijk aan vitamine A, B en C. Daarbij bevat rode biet veel mineralen: magnesium, kalium, fosfor en ijzer. Knollen bevatten ook nog is bétacaroteen en foliumzuur. Het werkt ontgiftend en zit boordenvol antioxidanten. Daarbij verlaagt rode biet ook nog is de bloeddruk en zorgt voor in beter zuurstofgebruik in de spieren. 

Wij hebben drie verschillende soorten shotjes: 

Gember - zorgt ervoor dat de vitamine beter in het lichaam worden opgenomen.

Kurkuma - deze shot is rijk aan antioxidanten.

Granaatappel - deze shot is rijk aan mineralen en fytonutriënten.

Sappen als toevoeging op uw eetpatroon of detox

Afhankelijk van uw doel kunt u de sappen op twee verschillende manieren inzetten. U kunt kiezen voor een sapkuur, hierbij nuttigt u gedurende 1, 3 of 5 dagen alleen sappen en shots. Dit is een ideale manier om het lichaam te reinigen en te resetten. Hierover staat de uitgebreide informatie onder het kopje sapkuur. (maak doorverwijzing)

Naast de sapkuur kunt u de sappen ook drinken als toevoeging op uw dagelijkse eetpatroon. Dit zorgt ervoor dat u een stuk makkelijker aan de benodigde hoeveelheid vitamine en mineralen komt. U kunt bijvoorbeeld de dag beginnen met een flesje of deze tussendoor drinken. Ook een shot gedurende de dag is goede toevoeging aan uw eetpatroon.

Door de sappen en shots op deze manier toe te voegen aan uw dagelijks leven zult u merken dat u meer energie heeft en zich fitter voelt. U krijgt namelijk een stuk meer vitamines binnen en dit is goed voor het lichaam. Kijk ook even bij het kopje de sappen om de werking van de verschillende sappen te lezen. 

Wilt u makkelijk aan voldoende vitamine en mineralen komen? Bestel dan onze weekbox, deze is goed voor 2 sapjes per dag! 

Onze shotjes zijn los te bestellen in de shotbox

Geniet er van en laat ons vooral weten wat je er van vond. 

De sapkuur

Wat leuk dat u interesse heeft in de sapkuur van PowerJuice. Dit betekent kennelijk dat u bewust met uw gezondheid om wil gaan of iets wil veranderen in uw dagelijkse eetpatroon. U kunt het doen van een sapkuur zien als een schoonmaak voor uw lichaam. Binnen ons hedendaagse leven krijgen wij veel afval- en gifstoffen binnen, niet alleen door voedsel maar ook door vervuiling van buiten af, zoals uitlaatgassen. Deze afvalstoffen verzamelen zich in de darmen, door het doen van de sapkuur krijgt het lichaam de kans zich te reinigen. Hieronder vind je meer informatie over onze sapkuur. Mocht u na het lezen hiervan nog vragen hebben, kunt u ons altijd mailen: info@powerjuice.nu 

De informatie die hieronder staat beschreven heeft betrekking op onze sapkuur. Dit houdt in dat u 1, 3 of 5 dagen alleen sappen drinkt. U kunt de sappen natuurlijk ook gebruiken als toevoeging op uw dagelijkse eetpatroon! 

Wij wensen je alvast veel succes met de sapkuur!

Alvorens het beginnen met de sapkuur willen wij u wijzen op het volgende. De sappen, deze kuur en de onderstaande handleiding is ontwikkeld op basis van onze kennis van groente en fruit en onze ervaringen. Wij zijn geen arts noch diëtist. Mocht u gezondheid klachten of twijfels hebben, neem dan eerst contact op met uw huisarts voordat u begint aan de kuur. Mocht u gedurende de kuur last krijgen van klachten, stop dan met de kuur. Bij twijfel, raadpleeg een arts. Uiteraard zijn onze sappen met de grootste zorg en aandacht samengesteld maar aangezien wij geen doctoren zijn kunnen wij deze verantwoordelijkheid ook niet nemen. 

voordelen 

Ieder persoon en ieders lichaam is uniek, hierdoor zal elk lichaam ook anders reageren op de sapkuur. Voor sommige zal het makkelijk vol te houden zijn en voor andere een stuk moeilijker. Het doen van een sapkuur kent verschillende voordelen. Dit komt doordat u een aantal dagen alleen maar gezonde voeding binnen krijgt. In veel voeding zitten e-nummers, dit is slecht voor het lichaam. Daarbij zorgt de sapkuur ervoor dat u veel vitamines en mineralen binnen krijgt. Dit samen brengt het lichaam in balans en zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het lichaam krijgt geen vast voedsel binnen, hierdoor zullen de darmen tot rust komen. Het lichaam heeft door de sapkuur de kans om gifstoffen af te voeren.

Hieronder staat beschreven wat voor ons de voordelen zijn: 

Gewichtsverlies.  Door de sapkuur krijg je maar 1.000 tot 1250 kcal per dag binnen. Dit zal in de meeste gevallen zorgen voor gewichtsverlies. Ook kan de afvoer van gifstoffen, het laten staan van vast voedsel en het veelvoudig toiletgebruik het gewichtsverlies bevorderen.

Verbetering van de huid en het haar. Het lichaam voert gifstoffen af. Deze gifstoffen komen nu in de bloedbaan en worden afgevoerd, hierdoor verbeterd uw bloedsomloop en dit heeft een positief effect op uw huid en haar. 

Uw lichaam komt meer in evenwicht en gifstoffen worden afgevoerd. Het lichaam krijgt rust doordat u geen vast voedsel eet en geen vervuild voedsel binnen krijgt. Door de enorme hoeveelheid vitamines zal u meer energie krijgen.

Een nieuwe start. Het doen van een sapkuur is een ideaal begin van een nieuwe start en een nieuw eetpatroon. Het lichaam is nu gereinigd en je bent je bewuster van je eetgewoontes. 

Het versterken van immuunsysteem. Dit heeft twee redenen. Ten eerste krijgt u enorm veel vitamine en mineralen binnen en eet u geen vervuild voedsel. Daarnaast krijgen uw darmen rust, aangezezien een goed immuunsysteem begint bij een goede darmflora heeft uw lichaam de kans uw immuunsysteem te verbeteren. 

Verloop van de sapkuur

Tijdens de sapkuur zult u 6 flesjes en 3 shotjes per dag drinken. De flesjes van PowerJuice zijn 250 ml en bevatten 350 gram groente en fruit per flesje. De shotjes zijn 50 ml en zitten vol met vitamine en mineralen.

Volgorde sappen en shotjes 

U kunt het beste beginnen met de kurkuma shot. Door de antioxidanten is dit een goed begin voor de reiniging. 

Na de shot drinkt u verspreid over de ochtend twee groentesappen naar keuze. 

De middag begint u met een gember shot. Deze zorgt voor de opname van vitamine. 

Na de shot drinkt u verspreid over de middag twee groentesappen naar keuze. 

De avond begint u met een granaatappel shot. Deze geeft een boost voor de avond

Vervolgens drinkt u verspreid over de avond twee groentesappen naar keuze.

Zorg dat u gedurende de dag voldoende water drinkt, ongeveer een liter per 4 sappen. Dit om uitdroging te voorkomen. Tijdens de kuur wordt u lichaam gereinigd en raden wij aan om voldoende te slapen. Daarbij raden wij alcohol, koffie en roken af.

Bij het kopje sappen kunt u precies zien wat er in onze sappen en shots zit.

U kunt kiezen voor een 1-daagse, 3-daagse of 5 daagse sapkuur. Wij merken dat mensen tijdens de sapkuur vaker naar het toilet moeten, dit komt doordat de afvalstoffen worden afgevoerd. U kunt wat last krijgen van hoofdpijn, dit betekent dat u lichaam aan het ontwennen is van de suikers die normaal gegeten worden. 

De meeste mensen hebben, ondanks dat er alleen sappen worden gedronken, geen honger tijdens de sapkuur. Het kan wel zijn dat u het kauwen mist. Mocht dit zo zijn kunt u eventueel wat walnoten of cherrytomaatjes eten.

1 daagse kuur

Wanneer u besluit om de sapbox voor een dag te bestellen zal dit een powerboost voor uw lichaam zijn. Het kan gezien worden als een dag om het lichaam weer op kracht te laten komen en een vitamine stoot te geven. 

3 daagse kuur 

Deze kuur is bedoeld om het lichaam te resetten. Bij deze kuur zult u de bovengenoemde voordelen echt gaan merken. 

5 daagse kuur 

Om nog meer profijt uit de kuur te halen kunt u kiezen voor de 5 daagse kuur. Hierbij zult u meer van de voordelen merken en meer gewicht verliezen. Onze ervaring is dat de drie daagse kuur zo goed bevalt dat mensen door gaan voor de vijf dagen.

Nog even lezen voor u begint

Wij raden de sapkuur af als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Wij raden de sapkuur af als u last heeft van het prikkelbaar darmsyndroom. 

U kunt kiezen voor 1, 3 of 5 dagen. Wij raden dan ook af om langer dan 5 dagen te sapvasten. Uiteraard kunt u na de sapkuur de sapjes blijven bestellen als toevoeging op u nieuwe gezonde leefstijl. De sapkuur kunt u ook vaker herhalen, bijvoorbeeld aan het begin van elke maand.

Begin in de dagen voor de sapkuur vast met afbouwen van 'slechte gewoontes'. Drinkt u veel koffie? Bouw dit vast af. Hetzelfde geldt voor roken en het drinken van alcohol. Wij raden het gebruik hiervan af tijdens onze sapkuur. Alcohol en koffie zijn vocht onttrekkend en daarom nu niet verstandig. Om uw lichaam zo optimaal mogelijk te reinigen is roken ook afgeraden. Een mooie bijkomstigheid is dat u na de kuur dan al een aantal gestopt bent met deze gewoontes!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password